top of page

My Christmas present for you - Red flags for your future

(Scroll down for the Hungarian version - A magyar cikket lejjebb találod)



Some people don’t have any, others do, but they choose not to see them. If you don’t use, or own them, I’d like to give you a bunch for Christmas. Here you go. Now you have your own set of red flags. Welcome to adulthood. You are now on the road of becoming a responsible grown-up, who will actually look out for signs and traps and bad things to avoid in the future.


What to do with them? Just use them, OK? Take one in your hand and stick it next to anything that feels like pain, heartache, negativity, annoyance. It can be related to anything: work, family, accommodation, friendships, relationships, school, career, the country you live in, etc.


When you are happy, in love, at the height of your career, or just in a really good place mentally, you tend to forget about the rose-coloured glasses you’re wearing on your nose. The biggest danger of these glasses are, that through them, all the red flags look like plain ones. They blend into the rosy environment. All the bad stuff only pops when you take them off. That’s why these flags are red. They want to jump right into your face when the pink filter comes off.


Nothing and nobody is perfect. If you think otherwise, you need a brain transplant. Imperfection in itself does not require a red flag. Imperfection is normal. When it becomes abnormal, that’s when you need to see the signs. When someone becomes abusive, mean, negative, impossible to please. These are all signs. Not signs that there’s a problem with you, but signs that there is a problem with them.


This is when you will use your brand new flags. Place them generously. Once they are in the ground, they will mark the places you should avoid and not return to. In the beginning, there will be people who will remove your red flags, while you sleep at night. Do not fall for these cheap tricks. Go back over and over again and each time, push that flag a little deeper. Sooner or later, the flag will be so deep in the ground, that it will be impossible to remove. You just need to be consistent. That’s the hardest part.


Respect yourself, respect your boundaries. Your life is your land. Keep unwanted trespassers out. “No” can be a complete sentence on its own. Use it with your flags. Remember to always take care of yourself. Give yourself love, patience and time, to figure out when to use these red flags. You will need time at first, but once you get the hang of it, you won’t be able to imagine life without them. Should you run out, I’m always happy to send you some more.


With love,


Melinda






Karácsonyi ajándékom Neked - Vörös zászlók a jövődhöz



Van akinek nincs, van akinek van, csak úgy dönt, hogy inkább nem veszi észre őket. Ha nem használsz, vagy nincs ilyened, szeretnék egy csokorral adni karácsonyra. Parancsolj. Most már van saját vörös zászló szetted. Isten hozott a felnőttek világába. Most már jó úton jársz, hogy felelősségteljes felnőtté válj. Olyanná, aki figyel majd a jelekre, csapdákra és minden rosszra, amit jobb lesz elkerülni a jövőben.


Hogy mit csinálj velük? Csak használd őket, rendben? Fogj egyet és tűzd le bármi mellé, ami fájdalmas, rossz a szívednek, negatív, vagy bosszantó. Ez lehet munka, család, lakás, baráti kapcsolat, szerelmi kapcsolat, iskola, karrier, az ország ahol élsz, bármi.


Ha boldog vagy, szerelmes, a karriered csúcsán, vagy csak egy nagyon jó helyen földrajzilag, vagy szellemileg, könnyen megfeledkezhetsz a rózsaszín szemüvegről, ami az orrodon pihen. A legnagyobb veszélye ennek a szemüvegnek az, hogy ezen keresztül az összes vörös zászló csak egyszerű zászlónak néz ki. Beleolvadnak a környezetbe. A rossz dolgok csak akkor tűnnek fel igazán, ha leveszed a szemüveget. Ezért is vörösek ezek a zászlók. Egyenesen az arcodba ugranak, amint lekerül a rózsaszín filter.


Semmi és senki sem tökéletes. Ha másképp gondolod, agyátültetésre van szükséged. A tökéletlenség még önmagában nem igényel vörös zászlót. A tökéletlenség normális jelenség. Ha viszont abnormálissá válik, akkor kell észrevenned a jeleket. Ha valaki bántalmazó lesz, gonosz, negatív, ha már lehetetlen lesz a kedvében járni. Ezek mind jelek. Nem annak a jelei, hogy veled van gond. Annak a jelei, hogy a másikkal van gond.


Ilyenkor fogod a vadonatúj zászlóidat használni. Ne spórolj velük. Amint a földben vannak, jelölik majd neked azokat a helyeket, amiket messziről el kell kerülnöd, és soha vissza nem térni hozzájuk. Eleinte lesznek emberek, akik majd kiszedik a zászlóidat, amíg te édesen alszol éjjel. Ne dőlj be ezeknek az ócska trükköknek. Menj szépen vissza újra és újra és told vissza minden erőddel azt a zászlót a földbe - minden alkalommal egy kicsit mélyebbre. Előbb-utóbb, olyan mélyen lesz a fölben, hogy lehetetlen lesz eltávolítani. Következetesnek kell lenned. Ez a legnehezebb rész.


Tiszteld magad és tiszteld a határaidat. Az életed a te területed. Tartsd távol a kéretlen birtokháborítókat. A “nem” önmagában, egy egész mondat is lehet. Használd a zászlókkal együtt. Ne felejts el vigyázni magadra. Adj magadnak szeretetet, türelmet és időt, hogy megtanuld mikor kell a zászlókat használnod. Időre lesz eleinte szükséged, de amint hozzászoksz, el sem tudod képzelni az életed nélkülük. Ha kifogynál belőlük, mindig szívesen küldök utánpótlást.


Szeretettel,


Melinda







bottom of page